Dodiez.ro
Alina Maria NAUNCEF

Alina Maria NAUNCEF

Vioara este considerata Regina instrumentelor. Sunetul acesteia poate imita cel mai bine vocea umana.

Ma numesc Alina Nauncef si predau vioara de 15 ani, la toate nivelele de pregatire, de la incepatori pana la studenti.

Ce va puteti astepta de la modul meu de predare?

Important pentru mine ca profesor este ca  elevul sa ajunga sa iubeasca vioara si sa interpreteze cu placere piesele pe care le vom alege impreuna. Pentru aceasta, colaborarea si relatia dintre profesor si elev trebuie sa fie sincera si deschisa. 

La lectiile mele, voi exemplifica elevilor modalitatile de interpretare a pasajelor, le voi explica cele mai bune, usoare si rapide medode de studiu pentru a reusi o intrepretare de calitate. Accentul se va pune pe construirea unei baze tehnice solide, pe care se poate realiza apoi interpretarea artistica a pieselor. 

Pentru ca progresul sa fie unul semnificativ, recomand lectiile mai lungi, cele de 60 minute, insa nu exclud nici varianta de lectii scurte de 20-30 minute pentru copiii mai mici (incepatori).

Recomandarea ar fi ca distanta intre lectii sa nu fie mai lunga de o saptamana, iar pentru a se putea sedimenta toate informatiile primite la lectie, elevul sa studieze zilnic. 

Cum incepe colaborarea cu noii elevi?

Colaborarea dintre elev si profesor trebuie intotdeauna sa inceapa cu o discutie care sa ajute la o cat mai buna cunoastere reciproca. Dupa ce voi lua la cunostinta asteptarile si cerintele elevilor, voi programa prima sedinta de lucru la vioara. Recomandarea este ca timpul de lucru sa nu fie foarte scurt, astfel incat sa pot explica si lucra in amanunt toate aspectele tehnice si de intrepretare. Predarea se va desfasura, dupa preferinta, online, acasa la mine, in Brasov (unde am o camera speciala de studiu), sau la elev acasa. Preferabil este a se evita orele online, insa daca altfel nu este posibil, am experienta si in predarea la distanta prin intermediul diferitelor platforme online.

Istoricul meu didactic si artistic

Pasiunea pentru a descoperi vioara m-a condus in a-mi dezvolta o cariera in muzica, incepand studiul viorii la 7 ani la Liceul de Muzica din Rm. Valcea si continuand la Facultatea de Muzica din Brasov unde am terminat studiile de  Licenta  si mai apoi de Masterat. Studiile de Doctorat au reprezentat o continuare fireasca a dezvoltarii mele ca artist, asadar in anul 2009 am absolvit studiile doctorale la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.

Incepand din anul 1999 activez ca instrumentist la partida de vioara I a Filarmonicii din Brasov, unde am avut ocazia sa interpretez pe multe scene ale tarii si ale lumii, alaturi de solisti si dirijori consacrati la nivel mondial. In paralel cu activitatea artistica din cadrul Filarmonicii din Brasov, am predat vioara elevilor doritori sa-si  perfectioneze nivelul artistic. De asemenea, am sustinut concerte cu Cvartetul Impressione si am fost solista alaturi de filarmonicile din Ploiesti, Brasov, Bacau si Targoviste. 

Incepand din anul 2006, mi-am inceput activitatea didactica de profesor de vioara la Facultatea de Muzica din Brasov, unde activez si in prezent. 

Ca artist, am realizat numeroase recitaluri in tara si in strainatate, interpretand alaturi de pianista Liliana Iacobescu, printre altele: Integrala lucrarilor pentru pian si vioara de George Enescu, Integrala sonatelor pentru pian si vioara de W.A. Mozart, Integrala sonatelor pentru pian si vioara de L.v. Beethoven si Integrala sonatelor romantice pentru pian si vioara. Alaturi de pianista Corina Ibanescu am interpretat si Integrala sonatelor pentru vioara si pian de J. Haydn. Repertoriul meu concertistic cuprinde lucrari din toate perioadele stilistice: Baroc, Clasicism, Romantism, Impresionism, Modern etc.

In cadrul programului Erasmus+, al carui coordonator sunt, am realizat recitaluri si masterclassuri de vioara in Malaga, Alicante, Granada (Spania) si Viena (Austria). 

Pasiunea pentru a preda vine din dorinta de a ajuta la cunoasterea si dezvoltarea muzicii clasice si a artei in general. Aceasta este o provocare, deoarece consider ca muzica trebuie incurajata si este de datoria noastra, a celor care avem experienta didactica si artistica, sa ajutam la perpetuarea si promovarea muzicii clasice. Arta si cultura trebuie sa constituie o prioritate in educatia generatiilor tinere!!!

Calitatile mele didactice sunt: RABDAREA, CONSECVENTA, PERSEVERENTA SI EMPATIA. 

Materii și instrumente - Orice nivel

Despre mine

  • Specializare muzică clasică
  • Alte studii superioare
  • Conservator
  • Peste 10 ani experiență

Lecții și prețuri

Alege instrumentul

Alege durata

Alege numărul de lecții

Contact profesor

  • Zona : Tarlungeni, cartier Izvor

Mesaj catre profesor

Trebuie să fii autentificat cu un cont de elev pentru a putea trimite un mesaj către un profesor!