Dodiez.ro
Ciprian Ciurdaș

Ciprian Ciurdaș

O culoare timbrală apropiată de vocea umană, generatoare de emoții și sensibilitate și care se hrănește cu pasiune și dăruire.

Numele meu este Ciprian. Predau vioară si teorie muzicală, de aproape 15 ani, elevilor cu vârste începand de la 6 ani.

 

La ce vă puteți aștepta din modul meu de predare?

Vioara este unul dintre cele mai complexe instrumente muzicale, pe care odată ce ajungem să o stăpânim din punct de vedere tehnic, își va dezvălui potențialul, exprimând emoțiile și trăirile noastre interioare, prin prisma interpretării. Pentru a-i descoperi valențele expresive, e nevoie de mult exercitțu, răbdare, determinare și pasiune. Partea tehnică joacă un rol considerabil în însușirea deprinderilor si îndemânărilor. Astfel, primele ședințe vor constitui etapa in care mă voi focusa pe tehnica arcușului, prinderea corectă a acestuia si execuția trăsăturilor de arcuș, cu ajutorul mâinii drepte. In lecțiile următoare, vom invăța cum să gestionăm poziția mâinii stângi, așezarea corectă a degetelor pe tastatură și implicit pe corzile viorii, cu ajutorul unor exerciții ritmico-melodice de dificultate scăzută, specifice nivelului de pregătire. Ne vom familiariza cu noțiuni muzicale, ce țin de ritm si melodie, punând accent pe citirea notelor de pe portativ, învățarea duratelor muzicale, acuratețea intonației, frazare, articulație, toate acestea asigurându-ne un climat de învățare sănătos, ce-și vor pune amprenta asupra modelării noastre, ca viitori interpreți. In funcție de predilecția cursantului pentru un anumit gen muzical( clasic, folclor, muzică ușoară), voi adapta materialul didactic și repertoriul, astfel încât să corespundă cu nevoile și cerințele fiecăruia.

Profesorul este responsabil în ceea  privește dirijarea si evaluarea invățării, dar pentru un randament sporit, este imperios necesar ca elevul să exerseze zilnic, eficient si efectiv, urmărind cu mare atenție toate indicațiile date de către profesor, la fiecare lecție. Consider că o comunicare eficientă este cheia relației profesor-elev. Cu această ''unealtă''socială, până si cel mai introvertit cursant îsi poate dărâma prejudecățile, încrederea, motivația și concentrarea fiindu-i stimulate. Astfel va fi receptiv în a identifica problemele pe care le va întâmpina în timpul exersării  și va găsi întotdeauna o rezolvare. Sunt adeptul unei educații moderne, care să asigure un mod de învățare atractiv și facil, utilizând mijloace și metode eficiente.

 

Cum încep colaborarea cu un nou elev?

La prima noastră întâlnire, vom purta o discuție, pentru a ne cunoaște reciproc și în urma căreia voi putea lua în considerare toate așteptările și preferințele cursantului. Nu este obligatoriu ca elevul să aibă propriul instrument, cel putin în primele două ședințe. Ulterior, va fi necesară achiziționarea unei viori, pentru studiul individual. Dacă elevul va opta pentru un instrument nou, am să mă ocup de montajul tuturor accesoriilor, precum si de acordaj, dat fiind că majoritatea viorilor care vin din fabrică, necesită unele ajustări. Tot in cadrul primei lecții, vom începe primele exerciții pentru mâna dreaptă.

De-a lungul întâlnirilor noastre, am să monitorizez cu atenție evoluția elevului, comunicându-i dacă pe viitor va fi capabil de performanțe notabile, sau ne vom rezuma doar la studiul instrumentului, ca un simplu hobby. Astfel iși va putea contura o perspectivă, în ceea ce privește parcursul său artistic . Factorii succesului depind in cea mai mare parte de talentul nativ, coroborat cu multă muncă și perseverență.

 

Experiența mea ca profesor

Sunt profesor licențiat, absolvent al Academia de Muzică ‘’Gheorghe Dima’’ din Cluj-Napoca, secția Pedagogie muzicala, cu modul vioară clasic și folclor instrumental, cu experiență didactică de 15 ani. Predau vioară și teorie muzicală tuturor celor care doresc să deslușească tainele muzicii și ale instrumentului muzical, sau să-și perfecționeze tehnica instrumentală. Predau de la nivel de începător, până la avansat.

 

Istoricul meu profesional

În calitate de interpret instrumentist, am colaborat cu Ansamblul Național Folcloric Transilvania din Baia Mare, alături de care am susținut concerte în țară și am participat la festivaluri și concursuri internaționale de muzică și dansuri populare, desfășurate în străinătate. 

Sunt pasionat de tot ceea ce înseamnă muzică, implicit predarea acesteia, drept pentru care garantez seriozitate, răbdare și mult profesionalism.

Despre mine

  • Conservator
  • Peste 10 ani experiență

Lecții și prețuri

Alege instrumentul

Alege durata

Alege numărul de lecții

Contact profesor

  • Zona : Republicii

Mesaj catre profesor

Trebuie să fii autentificat cu un cont de elev pentru a putea trimite un mesaj către un profesor!