Dodiez.ro
Sebastian Marcu

Sebastian Marcu

Pian, Teoria Muzicii și Armonie pentru toate vârstele!

Numele meu este Sebastian. Predau Pian și Teoria Muzicii elevilor de orice nivel, în vârstă de minim 6 ani.

De asemenea, predau și Armonie elevilor de orice nivel, în vârstă de minim 14 ani.

La ce vă puteți aștepta din modul meu de predare?

Deși genul muzical pe care îl abordez pentru începători este cel clasic, modul meu de predare este unul modern, distractiv și care vă ajută să învățați repede și ușor multe piese. Pe lângă piese clasice, putem studia și piese care îi plac elevului, pe măsură ce acesta evoluează suficient încât să le poată aborda. De asemenea, tehnica elevului este constant dezvoltată încă din primele ore cu ajutorul a diferite exerciții de tehnică (game - cu tot ce includ acestea: arpegii, acorduri, octave, etc. -, și diferite exerciții de îmbunătățire a tehnicii). Elevii primesc în primele săptămâni și teme scrise, care să îi ajute să învețe și memoreze toate elementele muzicale noi introduse în viața lor de către studiul pianului, iar ulterior ca și temă au de făcut una sau mai multe înregistrări pe zi cu telefonul mobil, pe care mi le trimit mie pe E-Mail sau WhatsApp, cu diferite pasaje pe care eu le-am spus să le studieze. În fiecare zi o altă înregistrare de 1-2 minute în care ei cântă un alt pasaj pe care l-au perfecționat din piesa pe care o lucrăm. Astfel elevul este determinat să studieze în fiecare zi la instrument, iar evoluția sa va fi vizibilă cu ochiul liber încă din primele ore.

Cum încep colaborarea cu un nou elev?

În primele 2-3 ore de pian voi putea să-mi dau seama dacă elevul prezintă pasiune pentru cântatul la pian, sau doar vine la ore pentru că și-au dorit părinții să învețe să cânte la un instrument. Astfel, dacă văd că îi place mult cântatul la pian, am să îndrum familia spre a-i cumpăra pentru început un pian digital accesibil, pe care să poată studia acasă elevul, mai mult ca un hobby. După câteva luni de lucrat împreună, o să îmi dau seama dacă elevul vrea să păstreze cântatul la pian doar ca un hobby în viața lui, sau dacă vrea să se axeze pe deplin pe el, să facă din el o carieră, și în momentul în care văd că elevul vrea să facă ceva în viață din cântatul la pian, atunci voi îndruma familia spre a-i cumpăra în decursul următorului an o pianină clasică, care oferă un feedback ideal al clapelor pentru cineva care vrea să facă o carieră din cântatul la pian. Este foarte bine să înveți să cânți la pian și doar ca un hobby, doar de distracție, deoarece muzica nu doar că face bine sufletului, dar și dezvoltă creierul în moduri diferite față de matematică, limbi străine, etc. Pianul merită studiat indiferent ce anume îți dorești să faci în viață.

În prima oră de pian vom învăța cum funcționează o pianină/un pian clasic, vom învăța poziția corectă la pian și chiar vom învăța să cântăm prima noastră "piesă". În următoarele ore vom învăța denumirea notelor, vom învăța să le recunoaștem în partitură, vom învăța "Alfabetul Muzical", și treptat, tot mai multe piese. Toate piesele pe care le învățăm, le studiem exclusiv de pe partituri.

Recomand tuturor celor ce doresc să studieze pianul cu mine să achiziționeze întâi o oră, în care să vadă despre ce e vorba la pian, și dacă rezultatul este unul pozitiv, considerați că aveți ce învăța și vă place instrumentul și modul în care eu predau, să achiziționați ulterior un pachet de lecții rentabil din punct de vedere financiar, astfel încât să putem lucra măcar o lună împreună, iar rezultatele să fie vizibile.

Experiența mea

Am absolvit Liceul de Muzică "Tudor Ciortea" din Brașov (am studiat pianul din clasa a I-a și până în clasa a XII-a, iar percuția din clasa a IX-a și până în clasa a XII-a), iar acum sunt student în anul al III-lea la Facultatea de Muzică din Brașov. Am experiență de predare a pianului și teoriei muzicii cu elevi de vârste cuprinse între 6 și 15 ani, începători și de nivel mediu.

Ofer ore de pian atât la mine acasă (în Râșnov sau în Brașov) cât și la elev acasă. 

Despre mine

  • Specializare muzică clasică
  • Peste 10 ani experiență

Lecții și prețuri

Alege instrumentul

Alege durata

Alege numărul de lecții

Contact profesor

  • Zona : Cartierul Răcădău & Râșnov

Mesaj catre profesor

Trebuie să fii autentificat cu un cont de elev pentru a putea trimite un mesaj către un profesor!